Evropská on-line studie o drogách

Evropské monitorovací centrum pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA) dne 18. března 2021 spouští další vlnu sběru dat Evropské on-line studie o drogách. Dotazník je možno vyplnit i v češtině, českou část studie koordinuje  Národní monitorovací středisko pro drogy a závislosti (NMS).

Studie je zaměřená na osoby starší 18 let, které užily nelegální drogy v posledních 12 měsících, a jejím cílem je lépe pochopit vzorce užívání drog v Evropě a přispět tak k utváření budoucí protidrogové politiky. Dotazník, který bude přístupný po dobu 6 týdnů, je strukturován do modulů zaměřených na vzorce užívání nelegálních drog, dostupnost léčby, dostupnost drog a dopady COVID-19 na vzorce užívání drog. On-line studie je založená na dobrovolné a anonymní účasti, vyplnění dotazníku zabere cca 10-15 minut.

Dotazník je možno vyplnit zde: https://drugusersurvey.limequery.com/573528.

Bližší informace o studii najdete na https://www.drogy-info.cz/article/studie-ewsd/ nebo na facebooku https://www.facebook.com/vyzkumdrogyinfo/.

Přikládáme leták s odkazem na vstup do studie, který můžete volně šířit mezi své klienty i partnerské organizace, vytisknout a umístit na nástěnku apod. (v lepší kvalitě pro tisk i ve verzi pro web).

Leták k tisku.

Leták na web.